cursors

Yang kurus dan Putih x semestinya cantik!

Biasa la pempuan kalo boring dia suka borak2 pasal diri dia pasal keluarga dia dan macam2 lagila... salah satu yang "akan" termasuk adalah pasal kecantikan diri...

Kawan2 bella sll ckp eh aku ni gemuk la.. x cantik.. tgk bella kurus je...
Pastu dorg akan ckp tgk kulit aku da gelap la... panas.. tgk kulit bella putih melepak...

huhuhu bella pon akui kelebihan bella kurus n putih...

ok let say org kate org kurus n putih ni ramai yg suka...Tapi setakat ni bella tak rase pon ramai yg tergilaa2 kan bella..macamana tuh?huhu lu pikir la?hahahhaha






But people 1 thing that u must remember is no one is perfect!
Allah ciptakan kite mesti ade sebab.. yela.. tak best la kalau semua manusia kurus je.. mesti tak ada benda kita nk mengata... hahah jahat!


Tp kalo korg nak tahu.. manusia ni x pernah nak bersyukur ngan ape yang dia ade.. macam bella even bella ni kurus bella nak jugak la berisi sikit sikit la...  tak ada la gemok sangat.

Tapi  bella ni jenis metabolisma tinggi makan bayak mana badan x anaik.. dia ikut keturunan atlest ada shape sikit ni lurus je badan bella...tu la yang bella nak cakap yang kurus nk gemok,yang gemok nak kurus.. tak pernah nak bersyukur..



Pastu lagi satu yang bella tak suka ade juga la yang bella jumpa dia selalu merungut yang dia gemuk.Tapi tak ada effort nak mengguruskan badan... 
makin menternak lemak ade la.. duduk umah je keje tak nak kuar umah..
malas nak exercise..


Bella ni tak ada la pandai sangat nak nasihat orang bella ni pon bukan la alim sgt tapi kalo korg nak tau tak orangg yg sentiasa bersyukur ni akan dikurniakan  ketenangan hati dan dimurahkan rezeki.. bella sendiri mengalaminya.. :)

p/s: actually bella rase  org yg badan berisi ni seksi n cantik! i wish i were like them... berisi yg cantik!
      
Kecantikan adalah hak milik setiap insan ingat!

10 comments:

BeYLa! said...

hehe yep betol tuu.

bella luna said...

hey beyla nama kite sama serupa!
huhuhuh

Nonie said...

alala..adik comel sorng ni..:)
bertuah jd kurus n putih.akak kurus n gelap.ngeee~~~
sema orng ckp putih lg cntik..tp cantik tu sbjektif la sayang

bella luna said...

erm x dela akak.. putih tu 1 kelebihan seseorg.. kiter yg dpt syukur je.. bile2 tuhan bole tarik balik nikmat..x la... akak x gelap la.. akak comel..

adan said...

manusia memang tak pernah rasa bersyukur..
orang kaya itu adalah orang yang mensyukuri nikmat ALLAH..

M a W a D D a H said...

bestnya bella mkn banyak pun badan xnaik...

ch!natsu said...

he samela.. mkn byk xnaek..
xtau dah nak wat cmne bg nek berat nie.. huhu~

bella luna said...

adan: yyup2 betol2 setuju sgt!

mawarddah sy suka nama kamu!hehehh tp x bes.. bdn sy keding je..

chnatsu:erm tu la... sy pon da penat berusaha tuk gemok tp x bole.. huhuhu cewah.. hahah

Fifi Hanie said...

cantik tu subjektif (:
and kurus tu tak semestinye cantik.

bella luna said...

yup cantik itu subjektif i agree :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...