cursors

mcd kotor betul ke?

Korg suka makan Mcd kan?haaa tau dak2 remaja skg mana lagi dia nk lepak kalo bkn mcd.

Actually aku penah dgr org ckp pasal bende ni..

tp aku x penah la syak ape2.. just dgr2 ckp org...


Nak tau kebenarannya?

Erm actually after spm ,aku ni mcm lepasan spm yang lain..
hebahla nk carik keje.. last2 aku keje kat mcd sbb kate
org bole mkn mcd free ... ahaha bende free jgn ditego...
wuuuu

nk tau kebenarannya,ok mari bella citer ye...

kalo korg nk tau mcd ni amatla menitik beratkan penjagaan kebersihan...

Sepanjang aku kerja la ....aku tabik la dgn manager mcd sbb dorg push
 pekerja dia habis2 untuk jaga kebesihan.yela kalo x jaga kebersihan takut bakteria
masuk dalam makanan customer...t sakit perut > heboh 1 malaysia betol x?
sapa yang rugi?McD jugakkan....

Ok teknik2 pembersihan kat mcd bella boleh clasify seperti berikut
memandangkan pengalaman bella kerja kat sana

1.ok before pekerja mcd nk start keje,dorg kene la basuh tangan menggunakan sabun khas

2.semua makanan dimcd tidak sama skali menggunakan tangan.. dorg guna glove
   even nk masukkan fries dorg guna scoop

3.mereka menggunakan glove yang berlainan so makanana x bercampur eg mcm glove utk burger n fries



4.makanan dimasak dengan suhu yg betul supaya makanan betul2 masak

5.semua peralatan dibasuh dgn air panas supaya peralatan tu bersih

6.mcd menggunakan byk kain lap sbb ape?sbb nk memastikan kain lap yang kotor tidak digunakan balik..  lepas sesuatu kain lap dipakai kain lap itu dimasukkan dalam bekas yang ade sabun antiseptic,dan setelah        kain lap dikumpul2 kain lap tersebut akan dibasuh dgn mesin.

7..sebelum pekerja balik wajib untuk diorg sapu and mop bahagian mana mereka bekerja e.g bahagaian    kaunter,so kalau 10 org balik so 10 kali la mcd disapu.

8.then setiap pekerja McD wajib pergi khursus "kebersihan".
   

haaa setelah korg bace korg percaya x mcd tu betul2 bersih?haaa rumah aku pon x kemas sebersih ni..     hahahha.Kepada yang suka benor mkn mcD jgn ragu2 untuk mkn McD k :)

salam..


Jangan Lupa Comment k..

2 comments:

cekodok said...

megamac satu!!.....haqhaqhaq...

bella luna said...

@cekodok uhuk.. ayoo cekodok.. sy suda berenti keje kt mcd laa... da muak mkn semua bende kat sanr... muahaha bella dgn nada berlagak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...