cursors

karnival keusahawanan ngeee

Ok this week bella sangat la busy sangat2 dua kali ganda biziiiiii  dekat uitm ada minggu keusahawanan dimana student business digalakkan umtuk menyertai so in diorang boleh adapt that thing bila diorang kerja.So me and my housemate join la this even ,sewa tapak dalam seratus then modal +++ dirahsia kan syyyyy xleh bagitau secreto di amor ngeee so da dekat seminggu jugak la kitorang tak pergi kelas,opppss bukan sengaja okayyy untuk minggu keusahawanan in this case kitorang ada letter daripada pihak atasan lebih kurang macam surat pelepasan tak pergi kelas weee tapi tak la full seminggu tak pergi kelas ada la 3,4 hari.

Then yang bukak gerai ni bella and housemate semua-semua dalam 6 orang la share modal and profit share equally weee bila sebut profit ni yang suka!! tapi bella tak kisah pon janji lepas modal and experience itu yang penting ye!

Ok dekat karnival kitorang jual kek coklat,kek batik,roti hot dog,donut,popia goreng and air barli semua-semua jualan diatas kitorang buat sendirik,ada 4 orang yang buat kek dari lepas magrib until 3 pagi.While bella dengan fina berdua buat roti hot dog and donut. Tiap2 pagi sepanjang minggu tu dok pulun bangun pukul  5 pagi nk buat donut.Tapi bersyukur sangat lepas  ni bole la buat  dapat belajar buat donut and roti hot dog,Fina ajar.... pasni bolela buat untuk mama and adik-adik weeeee

This is last sem experient yang sangat besh tak tipu :p
thats is my corporate shirt bella yang pakai speck comel kannnnnn

4 comments:

Saza Infineez said...

wahhh teringat zaman student dulu..kte bukak gerai camni la jual cendawan goreng celup tepung...seronok kan pengalaman mcm ni..=)

bella hamzah said...

yup2 sangat seronok awk..awk bukk cendawan goreng tepung ee cedapnya... tapi kan awk sayang sem ni sem akhr kalau tak sem depan bole niaga lagi :(

Saza Infineez said...

la sem last ke..buat la pape yg patut..sebab time study la masa paling best skali..nnt dah keje best jugak, cuma banyak pk hal duit, rumah, kete..hehehe stress jgk tau..

bella hamzah said...

heheh tulah.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...