falling love

cursors

Biasala Perempuan Obses dengan Barang Comels!

Ok para lelaki sekalian fahamila bahawasanyya wanita ini suka bangat dekat barang-barang comel.Kebanyakan aku jumpa orang yang suka barang comels ni kebanyakannya suka kaler pink and they like to collect all stuff in pink kaler,tapi pink kaler memang senang nak dapat everywhere kita pergi tak sah kalau dalam satu kedai takde kaler pink.Macam aku suka kaler puple memang susah la kan nak kumpul all stuff in purple kan.

Baru-baru ni aku pergi Sg Wang Plaza,dah lama tak pergi sg wang plaza,asyik-asyik Times Square,orang-orang yang kerja kat times square tu pon da meluat tengok muka haku blueekkk  ngehngehngeh.So dah alang-alang pergi times square misi pertama adalah mencari D.A.I.SO! saje je nak buat caps lock besar-besar bagi jelassss


Hehe bagi yang tak tau D.A.I.S.O ni ape>> daiso ni kalau korang tengok dari luar macam ala-ala kedai D.I.Y la,actualy daiso ni made in japan,barang,barang diorang is from japan dan biasa la japan ni kan pereka terhandal so banyak bende yang unik disana,dan yang paling penting barangnya berharga RM5 sahaja semua barang tak kira kecik or besar.So kalau nak beli dekat sana better beli barang yang besar-besar berbaloi dan kene bandingkan harga!Daiso ni ada beberapa je dalam malaysia yang aku tau ada dekat Mines bangi,Sg wang,plaza tingkat 1 sebelah eskeletor dan ada dekat Sunway piramid.

So semalam bermula la perjalanan aku ke Daiso.Ok setelah hampir setengah jam menjelajah daiso so ini yang saya beli.ngeee


Ok saya beli dua barang ni.Comel tak comel tak? hehehe aku ni kadang-kadang kalau nampak bende comel aku akan beli without any reason,aku geram sangat dengan kecomelan kotak tu yang paling penting ianya murah RM5 sahaja.nampak dalam gambar macam kecik but realiti besar gedabak aku rasa boleh masuk kek sebijik dalam tu.So aku decide nak buat tempat letak barang-barang make up aku,sebenarnya aku baru je beli tempat letak barang make up kat daiso mines.tapi kat daiso mines tak banyak barang sangat,kalau dekat daiso sg wang plaza macam-macam ada.

2nd item is bekas aluminum kaler merah tu,actually aku nak cari tabung tapi banyak yang dah habis,kalau ada pon yang versi kene pecah aku tak boleh tabung kene ecah ni sebab aku ni jenis selalu bukak tabung mana la takde duit pecah ke kan duit dalam tabung ni penyelamat.And one thing kalau orag nak curi pon orag tak tau tu tabung.


So dua items tu saya beli dengan harga RM10 sahaja.kalau kat kedai lain satu item macam tu da sepoloh hinggit.Berjimat cermat amalan mulia acece.Semalam masa aku pergi daiso tu sebenarnya banyak bende yang coml-comel aku nak beli tapi aku raa macam membazir je,lagipon rumah aku ni bukannya besar sangat aku nak buat perhiasan so beli untuk kegunaan ye kawan-kawan!

So kepada para lelaki sekalian kalaulah and baca entry ni *kalaulah kannn hehe kalau anda nak beli hadiah untuk your gf belilah barang-barang yang comelz seperti ini,bahawasannya perempuan ni memang suka bende comel.Mereka tak kisah barang tu mahal or murah,janji cantik dan ada nilai sentimental disitu,beli ape-apa barang yang korang rasa perempuan suka macam handbag,kasut,baju semua tu perempuan suka,dan jangan runcsing kalau gf kirang tak suka dengan hadiah korang sebab kalau korang bagi dengan ikhlas da cukup memadai yep.





Thanks For Reading,Comment lah Kalau Sudi =)

2 comments:

aniswany said...

anis kalo pegi daiso xde brg lain yg nk beli mesti cari mask charcoal tu :D rm5 murahhhhh..bole beli 10 brg tanpa malu2..hihi

bella hamzah said...

hehe samala itew pon suka pakai mask daiso.tp lps pakai teru kurung dlm bilik.klo keluar mesti org ejek org minyakk ngee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...