cursors

Hidup ku Makan ku di rumah sewa!



Sedang2 di petang hari akibat terlalu bosan yang teramat sangat lalu saya membuka akaun facebook,ingin sekali mendengar khabar sahabat2 yang sudah lama tidak didengari.. cewahhh haha ayat cam novel la pulak..


Actually bella nk cite la pengalaman bella sepanjang berada di umah sewa ni.. so far so good 
sebab housemate bella dalam rumah ni semuanya baik2 belaka walaupon ktorg baru je kenal this sem.. wee










Ok berbalik pada cerita asal bella ni asyik la bukak fb nk chat2 ngan membe dalam im..pastu ade sorang ni menegur guess wat my mom... wuhuuuhebat la mak2 kiter zaman ni.. semua da ade facebook hehhehe


Mama pon tegur la... the conversation is like this:
mama :"along buat pe?"
me:x wat pe golek atas katil ehhehe"
mama:along da makan?"
me:erm da.. makan nasi dgn  ikan bilis masak sambal pastu mkn dengan kentang goreng.."
mama:"alolo ikan bilis je?nape x masak ikan ke ayam ke?"
me:"hehehhe mama ni ikan bilis tu kan ikan jugak heheheh"
mama:"bagusla.. jimat2"




hehehe nmpk tak sedih tau mama kite dengar kite makan ikan bilis je untuk tengahari...buat takat leleh.. huhu bella pon actually sedih jugak makan ikan bilis je.. kekadang tu sehari makan sekali je.. whether makan malam atau makan tghari


Mula-mula tu memang tak biasa tak makan tapi  dah lamalama jadi biasa makan kat luar kadang lagi mahal dari makan dekat umah... bella dan member belajar lagi..kadang balik kelas penat tak sempat nk masak.. kalau dekat rumah tu heaven ya mama masak asam pedas la,ayam masak sambal la.huuuu bak kate omputih home sweet home..


Tp 1 je bella ingat tak kira walaupon ikan bilis je bella makan bersyukur la.Itu semua rezeki Allah,kalau nk dibandingkan org iran atau negara2 yang miskin lagila nk dapat sebutir nasi pon susah.. :( ni kan kiter yang dapat nasi penuh.weeeee 


Let me know what in your mind!







1 comment:

wardah alattas said...

sedaaaaaaaaaaaappppppp

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...