cursors

saya darah O ape darah anda?

Saya darah jenis O.Macamana saya tahu saya jenis O

ooooo ceni cite dia..

Masa kt plkn dulu bella pernah derma darah lepas tu nurse tu cakap bella darah o.. 

Dulu masa skola time subjek sains ingat lagi cikgu penah ckp org darah o ni pemurah!


nak tau sebab dia?

baca lagi and lagi!

ini bantal berbentuk darah sgt cool kan!


Darah jenis ni sahaja boleh derma dekat mana-mana jenis darah tak kira lah darah A.B,ataupon AB tp darah O tak bole terima darah jenis lain kecuali darah O sendiri.Lihat carta kat bawah




Bella ni pemurah ke?erm act bella pernah derma sekali je.. tapi bella pernah try nk derma darah dekat kl sentral 2 kali.... tapi  tak lepas sebab orang tu kate berat tak cukup ,dia bantai gelak... sampai hati ~ bella semangat tau nk derma!dia kate bella keding sgt!

Eh sy penah derma la pakcik ! Masa tu saya berat lagi... adalah dalam 47kg


Macamana la orang yang tak cukup darah tu kesian... korang nanti kalau ade derma darah korang derma tau.Jangan kisah takut jarum ke ape.Sebab pasal darah korang tu boleh menyelamat nyawa ...

5 comments:

wan zuliyana [apel] said...

dulu aku igt aku darah o sbb perasan pemurah. suke ati la isik borang matrik, u sume darah 0.

dah cek rupe2nye b+.haha
;DD

bella luna said...

bhahahah klako la apel ni..
apel penah derma ke?

Zharif Zawawi said...

zarep pown darah O jugak!
=D

AWIS said...

sya x twu darah apa? drah merah kot..he2

ain dzaya said...

saya pun darah o..
so sayanie pemurah..
hmm..tapi nanti ada ke orang nak pemurahkan darah o mereka untuk saya..hmm:((

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...