cursors

terima kasih cikgu :)

teringat zaman waktu skola rendah dulu..
kenangan yg xleh lupa bila time math
masa skola dulu aku ni antara murid yg xreti sgt
dalam math.. pastu aku ni muka x malu+skema

hahahha hari2 cikgu masuk x sah kalo aku x tnye
atleast 3 soalan math perh 3 soalan!! tu minimum ...
kalo dak2 lain tu satu soalan dorg da malu
last2 aku jugak jadi mangsa dorg g tanya kat cikgu

entah la aku pikir time tu nk blaja x leh malu nk tnye
kate org "mlau bertanya sesat jln" muahahahha
so cikgu ni x penah pulak mengeluh bila aku tnye byk2
soklan kat dia.. aku rase dlm byk2 student dalam kelas tu
aku je kot kuat tnye.. pssst muka x malu.. :p

hari2 time math cikgu akan ajr sikit pastu suwuh ktorg buat latihan..
then dia akan duduk and ktorg buat latihan yg dia bg.. time dia duduk tu la aku
tnya soklan yg aku x paham...

sampai la satu hari aku terasa segan gile nk tnye..
bygkan setiap kali waktu math muka ni byk tnya..
then aku ingt cikgu x pasan aku senyap n x tanya lgsg
upanya dia prasan!!  dia ckp" ha nabila kamu x tanya sy harini?"
huh bangga aku... selama ni cikgu perasan aku selalu tnya kat dia.. huhu bangga :)

~sejak haritu aku x malu da nk tnya kt cikgu math akuh~

then selain math aku suka time BM
x tau nape.... dulu aku suka baca buku karangan
buku karangan bg aku da mcm novel da..
habis aku baca!
 pastu time bm pulak cikgu bm aku ni hari2 suruh buat latihan..
dia suruh carik karangan dalam "surat khabar didik" penah dgr x?
erm hari2 sekola aku akan provide surat khabar tu dkt student dia..

pastu lepas siap karangan aku hantar pastu dia kate
 "carik lagi n buat lagi"..pastu aku pon ikut je la ckp cikgu
sampaikan sehari tu aku buat 3 karangan.... entah la aku suka buat karangan...
kalo sehari  tu aku dpt buat 3 karangan aku seronok sgt! x tau nape..
cikgu bm aku ade gak puji aku "ha tgk nabila tu rajin je"tp aku ni bkn makan puji
aku just em pikir cikgu nk create competite among them kat budak2 lain je..

then akhir sekolah ade penyampaian hadiah cikgu bm aku yg pilih pelajar yg layak..
time penyampaian hadiah tu ramai peljar yg tercalon.. byk dak kelas atas.. then aku x rase aku terpilih
then nama aku naik "pelajar paling tekun belajar"
perhh terharu,,, x sangka ade cikgu perasan" terima kasih cikgu
bg aku biar kiter x pandai mcm org lain tp jgn bodoh sombong and yang penting usaha.. :)

2 comments:

Zharif Zawawi said...

wah,heybat!! tahniah!!...hehhee

bella luna said...

@Zharif Zawawiheheheh thanx hahahah tidak la hebat sgt zharif...zaman skola rendah budak hingusan leleh... :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...