cursors

Perlu ke nak bangga kalau tinggal di Bangsar?

i love bangsar very much muahahaha bukan nak belagak okay .. bila orang sibuk tanya aku tinggal kat mana kau cakap aku tinggal di bangsar.. and kebanyakan orang akan cakap


si polan:huyoo duduk bangsar
aku:kenapa dengan bangsar?
si polan:yela bangsar perumahan orang kaya-kaya and yang paling penting dekat dengan mid valley...
aku:aku mana ada kaya biasa-biasa je... kat situ pon aku duduk kat rumah kerajaan bagi sebab ayah aku keje  kerajaan.mid valley?huh memang dekat gila nak mampus bole?haha mid tu da macam kedai runcit bagi aku  which means bukan la semurah macam kedai runcit tapi da macam dekatnya macam tulah..

Tapi aku memang aku banyak kelebihan duduk bangsar...


Ok aku bersyukur sangat actually duduk kat bangsar ni memang semuanya dekat,yang paling aku suka is pengangkutan awam dia rumah aku memang dekat dengan lrt,bas pon banyak,teksi beratur kat stesyen bas.. sampaikan even aku dah menjangkau umur 20 still takde lesen..hahah malunya(blushing). Sebab bangsar ni laluan utama, pengangkutan kat bangsar buat aku tak rase susah kalo takde kereta sendiri.Jimat pon jimat naik pengangkutan awam.aku paling suka naik putra sebab tempat dia strategik and cepat.lagi satu boleh elak traffik jam.


Sekolah.. erm dulu aku sekaolah dekat Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Bandaraya.Dekat area bangsar jugakla.. and memang dekat denagn rumah aku kadang-kadang aku naik teksi je pegi sekolah kalau tetinggal bas.. haha sebab memang dekat and kalau naik teksi tak sampai rm3 bayangkan dekatnya.





Lagi satu perempuan kan memang tak bole lari daripada shopping kan??huhu termasukla aku ni ha.. so tempat yang best nak pegi shopping is dekat Bangsar Telawi.kat situ memang bayak butik pakaian yang memang sylo la wa cakap and murah pon murah.. butik2 dekat sana memang selalu buat sales.Then kat area tu banyak restoran makanan yang best-best and kalo kaorang nak buat spa or facial pon dekat area-area situ banyayk.. tak payah nak g jauh-jauh area situ je pusing-pusing .Pastu kat situ memang famous dengan pusat beli belah Bangsar Village siap ade bangunan berkembar Bangsar Village 1 and Bangsar Village 2.kalo dekat dalm bangsar village tu butik dia gak mahal la.. selalu aku shopping kat butik kat luar2 je.. kalo panas sangat masuk dalam amik  aircond kluar balik.. hahaha sumpah tak malu...lagi satu bangsar village ni shopping mall dia exlusive dia tak macam mid valley yang ramai orang .. so vvip and artis gitu suka shopping kat sana.Antara artis yang aku penah jumpa masa aku pergi sana is amy search and cherryl samad.









Lagi satu tempat yang dekat dengan bangsar.... haaa tempat ni korang mesti kenal (mid valley) kenal kan?Erm memang dekat ada short way nak pegi sana.. kalo naik teksi dari bangsar just rm3.50.starter teksi sekarang ni kan rm 3 kan?so dia hanya gerak 50 sen je.. huhu dekat kan.. lagi satu dai ade shuttle bas ke mid valley shuttle bas ni free je.. dr mid-bangsar-mid






Kerja.. erm dulu masa aku habis Spm aku ni macam ni jenis tak bole duduk diam.. nak kerja nak kerja.. nak tau tak aku kerja kat mana?aku kerja dekat kl sentral keje dekat secret resepi.nak tau nape aku pilih kl sentral?sebab kalau dari bangsar kalo amik putra satu stesen je nak pergi kl sentral kat situ aku dah save kalo aku pegi keje sehari aku belanja untuk tambang pergi sahaja rm1 pergi balik cuma rm2.. huhuh sangat la jimat kan... yela.. kalo carik tempat yang jauh minyak lagi,lunch lagi prepaid.. dah berapa nak kene spend kan.. atleast bole jimat duit tambang.






Aku bersyukur sangat aku stay dekat bangsar,aku tak penah rase bangga pun aku stay kat bangsar aku just seronok tinggal kat bangsar sebab banyak kelebihanya.. tapi tulah.. kalau stay dekat tengah-tengah k.l ni memang banyak advantage, tapi kos hidup pon tinggi la.. yang paling penting kita kene bijak kawal perbelanjaan dan bijak bergaul sebab tau la remaja-remaja sekarang ni kalau salah arah dah terpesong...


p/s sape-sape yang nak g bangsar cakap la eh.. kita ronggeng-rongeng.. hahahha

13 comments:

apek poyo said...

lain org..lain fikirannya..
ingat org berduit ajo..
den duk kojo kerajaan ..den tau lah situasi..ekekeke
soba yo tuan blog

bella luna said...

heheh den sabo2... x mare pon.. ekeke thanx singgah

wan zuliyana [apel] said...

aku kalau nak gi mid valley mau stgh sejam. huahuahuahuahua jeles ini!

bella luna said...

huhu apel jangan jeles huahaha

Abang Stalker said...

bangsar da jd tempat berak abg je.. :P


klu terjmp abg kt bangsar tegur2 la ye. ;)

bella luna said...

oh yeke.. ya allah saya selalu ckp kat membe bangsar tu da macam tempat muntah dorg geram je...abg stay area mana?

amir said...

erkkkk ....heee

siti kektus said...

ops, tak pernah ke bangsar lagi. ape lagi, sat g tolong bawak jenjalan sana ok? hehe

^^

bella luna said...

siti erm kalo org suka makan shopping or spa bole la g sana... heheh betul2 ke nak pegi?mai la dtg bangsar.. wee

Zharif Zawawi said...

wahhhh!!! dak bangsar tuuuu~~~ =DDD

bella luna said...

zharifffffffff wah jahat.. perli maut jerk.. bikin wa panas. :p

Liza Razak said...

jeles2..saya suka pegi Peacocks kat Bangsar Village.btw..dulu saya kerja kat Cats Whiskers Bangsar..hehe.Best gile shopping kat Bangsar

bella luna said...

oh peacocks oh sy tau kat mana!.. dulu saya pon hampir2 nak minx keje kat sana.. then ade lelaki hensem terus x jadi.. kang saya x bole keje kalo ade dia.. ngeh2.uhuu tula.. best..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...