cursors

kisah tak makan pedas

Seriously when talk about spicy im not really eat spicy.bukan bermakna aku ni bajet tak makan pedas or what tapi hakikatnya aku tak reti pon makan pedas waaaaa pedas sikit pon tak bole apalagi pedas banyak.. untungla sapa yang reti makan pedas...

Actually mak aku makan pedas, tapi bila kat rumah dia masak sederhana pedas.. tak pedas sangat sebab mak aku da terbiasa since aku kecik.. yelah budak kecik mana makan pedas.. sampai la aku besar pon aku tak makan pedas..

What happen kalau makan??(tanya diri sendiri pulek :p).Kalau pedas aku still makan , first aku akan cuba tahan coz yela makanan tak elok membazir right?kekadang kalau pedas sangat aku makan dua suap je pastu da tak makan da.Then kalau pergi kedai kita tak tahu right lauk tu pedas ke tak?? so kalau nak elak pembaziran aku akan amik lauk and "tak" ambik kuah kalau kuah aku prefer ambik kuah kicap or sup je.Aku penah try nak tahan makan pedas tapi what is happen is lidah aku jadi macam lebam dia rase pedas seluruh lidah..


Dulu masa sekolah member selalu perli aku
'apalah kau ni tak makan pedas macam mat saleh'
'pedas sikit je pon tu pon tak tahan?'
bagi aku,tak kisah la orang nak cakap apa da aku tak bole makan pedas nak wat cene kan... masing-masing ada kekurangan

Kebanyakan orang suka makan sambal belacan kan??aku tahu sebab seriusly benda tu sedap tapi kalau aku balik kampung aku mampu makan secubit je.. cukupla nakn elak kempunan...

Kepada yang reti makan pedas untunglaaaaaaaaaaa :p

9 comments:

cik mun said...

pedas sedap^^
laju je mkan nasi kalau ada sambal

Bella said...

Bella suke mkn mkanan yg pedaspedas .. tp Bella tak suke sambal belacan .. heee :)

bella hamzah said...

cik mun kalo org yang suka makan pedas mmg laju je dia makan.. huh cuba ang x mkan pedas.. terkial2... aleh2 aiir habis dulu.. weeee

bella:eh nama kita sama!huhuh nape x makan?sedap ooooo

IFA Athirah said...

kalo belacan dlm lauk, u mkn x lauk tu? :)

bella hamzah said...

erm kalo ada belacan dalam lauk tu amik lauk je.. belacan taruk tepi huhuhu

TK said...

mknn pedas sangat sedap... tp kwn2 TK ramai tak suka pedas...

bella hamzah said...

yup2 mkn pedas sedap sangat tk ... maybe dorang tak tahan peddas kot... :)

ROJAK said...

siapa nak diet makanlah makanan pedas tapi jangan terlebih pedas nanti sakit apendiks pulak.

bella hamzah said...

yup2 bella pon penah dengar jugak cili bole buat diet.. huhu tau xpe.. kawan bella pon yang suka makan pedas da dapat apendiks..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...