cursors

study last minutes

Kalau mahu lulus dengan cemerlang ketika graduasi nanti, mestilah kena amalkan sikap dan usaha dari sekarang. Bukannya lagi seminggu nak peperiksaan.

Kalau mahukan kejayaan, mula dari hari ini. Mula dapatkan kejayaan setiap hari anda dengan cara mengamalkan sikap dan usaha dari saat ini juga. Kejayaan tidak dicipta dalam sekelip mata. Pepatah Inggeris ada mengatakan Rome wasn't built overnight. Tamadun Rome tidak dibina dalam satu malam atau dalam masa yang singkat. Kita mestilah konsisten dan berterusan dalam usaha untuk mencapai sesuatu. Layakkah kita mahukan 4 Flat  kalau assigment pun malas nak dibuat? Layakkah kita untuk mengimpikan 4 Flat kalau asyik tidur lambat sebab main game? Layakkah kita untuk menginginkan 4 flat kalau tak tumpukan perhatian dalam kelas? Fikir-fikirkanlah dan selamat berjaya untuk kita semua, insyaAllah. =)

Bella pun macam tu belajar last minit.. tapi kita usaha mudah-mudahan study last minit ni boleh dielakkan..

2 comments:

siti kektus said...

tsk elok2. belajr je lah senang. bukan kena byr pon. ;)

bella hamzah said...

betul2.. time blaja ni fikir blaja je.. tak payah fikir duit hutang kejadah. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...