cursors

Mana nak beli shawl /hijab labuh

Ok bella nak sentuh sikit mengenai shawl ni.memang menutup aurat tu tuntutan agama.Tapi semakin hari semakin bella tengok balik trend shawl lilit zaman sekarang ni bella jadi semakin takut.Takut sebab apa?Takut sebab bila difikirkan balik diterima kah tudung atau shawl yang kita pakai sekarang ini??

Kebanyakan tutorial shawl yang bella tengok sekarang ni bermacam-macam trend.Bella pon tak lepas daripada mengikuti trend jugak sebab bagi bella ianya cantik.Tapi perlu diingat pakai tudung ni bukan hanya menutup rambut tapi menutup aurah dimana dada anda.Bagi bella dada itu lebih mengiurkan dari rambut.Saya tahu bukan mudah "menutup aurat dengan sempurna"tapi untuk menunjukkan kasih sayang kita terhadap Islam dan Allah marilah sama-sama kita membaikinya... 

Saya ada terfikir nak beli shawl,syria yang labuh tapi kebanyakkan nya agak mahal.sekitar RM40-RM60.ada yang mencecah 100++ buatkan bella alahai.. rasa nak jahit tudung sendiri...Kalau dilihat tak la mahal sangat kalau beli satu.Tapi kalau beli dua tiga tak ke mahal?takkan hari2 nak pakai shawl yang sama kan?ok bella nak share blogshop yang jual shawl labuh yang murah.

shawl 2 meter



ok yang diatas ni adalah koleksi daripada tudung people aku suka dengan blogshop ni kerana diorang mengamalkan campaign cover your chest and neck tudung yang dijual sangat berkualiti,murah dan sangat-sangat berpatutan..tak percaya eh check sikit>> segalanya hanya di tudungpeople



snood



ok ini lagi satu cara anda boleh cover your chest .. bella tak suka tudung lilit bagai.. kalu tudung jenis snood ni anda just pakai neck inner dan pakai snood ni simple je kan.. shawl snood ni dijual dengan harga yang sangat murah dan berpatutan.. anda boleh lihat disini :)  De Veil

Syria


semoga perkongsan ini dapat dikongsikan bersama


Bella teringin nak buat blogshop sendiri yang ada shawl,syria handmade yang penting tutup dada, labuh. Anyone yang reti jahit tudung dan tahu nak dapatkan material?bolehla contact bella.Maaf bella pon bukan la sempurna,bella pon pakai shawl tak tutup dada tapi niat dihati tu ada,dan berharap pemakaian kita kan lebih baik dari semasa ke semasa.

5 comments:

khairul akmal bin azman said...

bagi kay..
tudung labuh still lawa gak.
if pandai kan gayanye.

bella hamzah said...

yup2.. nk ikut fesyen kalo betul caranya....

zonaku67 said...

cantik tudung yang hat first tuh :)

bella hamzah said...

heheh kan cik zona?hehe bella pon suka.. t la kalo ada duit lebih bella ingt nk beli.. :)

Anonymous said...

Salam bella...entry yg baik...cuma kt pic awk yg pkai tdung kuning 2 pn still x tutup dada gk..mungkin prlu tukar gmbr yg ssuai dngn entrynya...skadar tgurn..krna kite sedare sesame islam...;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...