cursors

Tips tingkatkan traffik blog

Ok sejak akhir-akhir ni bella perasan ramai yang kurang update blog,kurang blogwalking,kalau dulu punya la meriah sangat-sangat "saya singgah sini","saya singgah ke blog awak pulak"(kunjung mengunjung).Tapi sekarang ni ,kunjung blog,comment blog takde respon pon.. sedih nape ni wahai sahabat blogger ku sekalian dah hilang semangat berblog ka?jangan la macam tu ye sayang keep it up...

Bella pon pergi la mengadu dekat bos besar Mr Google.. hehehe kita kasi ping sikit sama dia.. sini >>http://googleping.com/ then harini bella langsung tak bukak blog satu hari... tengok tv je.. dah lama tak tengok tv.. asyik dengan Facebook dengan Blog je... 

Then malam sikit baru jenguk blog,terasa nak buka nuffnang then.. auchh terkejut!






Uhuk-uhuk batuk jap.. bella macam pelik bannyaknya unik visitor sampai 34 selalunya berbelas-belas je...Almaklumlah kejakunan sikit,bella sedar blog ni tak la sefamous mana,tapi selalunya unik visitor belas-belas je.. bila check kata kekunci


V
V
V


Hai ape pelik semacam nih??


bila check lokasi hai .. berkaler-kaler bagai.. selalunya visitor datang tak lebih dari dua negara je.. 


V
V
V
V



Bila diingat balik ape yang saya buatt Hurm.... Baru teringat Encik Google!
Bella penah jugak ping dekat ping.com tapi biasa-biasa je la respon dia...
Baru ping semalam .. harini dah ramai visitor... hehe thanks Encik Google i lap u.. 
Tak lupa kepada pengunjung yang sudi datang blog nih.... korang nak kasi ping jugak??Klik sini



10 comments:

Elie Lily said...

elie paling lemah bila masuk bab nak naikkan traffic blog! sebab mmg tak pandai langsung! ahha

bella hamzah said...

ehheh samalah.. dengan bella,macam2 tips bella ikut tak penah menjadi.. ni yang jakun sikit nih.. hehhe

eRza farEeha said...

selalu guna keywor..kompem trafik naek je..:)

Zharif Zawawi said...

wahhh..nak try la...hehee

bella hamzah said...

hehehe cubala..

#ciksuzlin said...

good info (^____^) kita tak tau mcm mana nak up kan traffic blog. kalau nak guna keyword tu macam mana?

bella hamzah said...

tulah cik suzlin.. bella pon x berapa mahir nak guna keyword tapi salah satu cara dia... macam tag dekat entry.. bole tgk entry sebelum2 ni.. bella ada tag.

katakataDILA said...

Wah syok nye !
Boleyh guna tips U kan ? Uhuk uhuk :)

Abg Stalker said...

haha..peminat dr bangla ada? :P

bella hamzah said...

hahahah abg stalker nih klaka la.. hehe takdo dari bangla.. x minat den...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...