cursors

Baru Je Kerja Sudah Mahu Berhenti!

Ok ini mengenai diri saya sendiri, baru beberapa hari lepas saya kerja remember?saya kate saya kerja di kedai makan,di kopitiam.Tapi kan saya tak cakap kopitiam mana kan?so sekarang saya nak bagitau saya kerja di Koptiam yang bernama Old Town White Coffee,Bangsar(saja je tak nak bagitau nanti semua dok pakat nak serbu :p) hat ni dah berenti tak dak orang leh serbu nah .. :p




Actually baru je 3 hari kerja, dah nak berhenti.Tapi bagi saya 3 hari tu lama la jugak jika nak dibandingkan ada setengah orang yang kerja 1 hari dah berenti.Sepanjang 3 hari saya try adopt kerja persekitaran tapi tak boleh its hard for me.Hari pertama dan kedua saya masuk kerja tengahari, for me quit busy yela kedai makan la tapi manager sedar yang saya budak baru belajar, so dia tak suruh buat banyak kerja for me ok la.Then hari ke 3 saya kerja pagi.Alangkah terkejutnya saya apabila bukak-bukak je kedai dushdush berpusu-pusu orang masuk kedai bukan seorang dua tapi 6-7 berlainan meja.Pagi tu saya seorang je yang ditugaskan menjaga customer yang lain buat air dan masak.Saya budak baru mana boleh buat kerja sorang-sorang?saya lah yang amik order, sayalah yang hantar order, sayalah yang hantar makanan, sayalah yang angkat pinggan kotor,

Then aku decide nak berhenti tak larat la nak keje sana lagi.Tambahan pula sekarang bella ada penyakit darah rendah.kerja berjalan kehulur-kehilir bawak makanan kalau pengsan siapa nak tanggung?aku ada experience kerja di McD dan Secret Resepies tapi tak la sepenat mcm kt situ.Mak saya bising saya nak berenti berkali-kali dia cakap try la kerja sebulan dulu atleast dapat gaji sebulan.Dan saya cakap dengan mama "ma kerja 3 hari pon tak larat ni nak kerja sebulan."Ayah saya pon marah :( dia kata "kerja mana yang tak penat?kau nak kerja kerani je...tak nak kerja lain."Tension tau.Semua cakap macam tu so saya cakap dengan diorang "mama dengan ayah cakap senang la mama tak penah kerja kedai makan,ayah pon tak pernah. Memang la semua kerja penat.orang yang duduk depan komputer pon kata kerja dia penat.Along pernah kerja kedai makan sebelum ni so bole beza mana penat mana yang tak penat.Fuhhh tulis ni pon rasa penat...

 Just now bella baru je berhenti kerja and tak tahu nak kerja mana lagi.Nanti la fikir.. 

2 comments:

syafiqakarim said...

terasa.
pernah kerja sehari dekat tesco
then berhenti.now dah 5mth jobless.
hahaha.

jom kerja beb!around KL :p

Nabila Azman said...

nama saya bella n sy pon ade penyakit tekanan darah rendah juga. kalaw penat sikit mule la rase nak melayang. susah kan. nk buat ape pon tak boleh .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...