cursors

Misi menaikkan berat badan

Assalamualaikum,

Pagi ni bella baru je breakfast nasi lemak,i know nasi lemak is not got very fat fat fat but its good for me untuk naikkan berat badan.

So bermulahlah misi menaikkan berat badan.Bella ada satu habit dimana malas nak makan malam.Kadang-kadang malam tak lapar pon so malas nak makan.Tapi bukan hari-hari la kadang-kadang dan dulu masa belajar dekat university berat makin susut.Bukan sebab tak makan mungkin stress.Lagi satu banyak jalan sebab asrama dengan fakulti kan jauh.

Baru-baru ni bella kene denggi hmmm turun lagi berat 35kg huaawaaaa berat tu berat bella masa sekolah menengah masa form 2 kot.Bella dapat balik berat tu ringan gileee weyh dengan berat bawah 40.


Sekarang ni misi menaikkan berat badan (Orang lain nak kurus kita nak gemok) Hari-hari without miss bella makan breakfast.Lepas seminggu timbang dengan confidentnya pergi timbang dengan harapan berat naik la kan bila timbang berat 30kg huawaaaa meraung rasa bukan makin naik makin turun adalah.Penimbang berat ni rosak ni.Esoknya timbang lagi 35kg. Sah! penimbang ni rosak mana boleh naik 5kg satu hari hehe selamat bella dah pikir bukan-bukan dah masa turun 30kg.Seminggu turun 5 kg gile ke padahal tak skip breakfast langsung.

So esoknya lepas makan timbang lagi.Selalunya bila bella nak timbang berat bella panggil adik tolong tengokkan pemberat.Selalu dia jadi mangsa.Sampai dia merungut "kau ni orang timbang sebulan sekali kau timbang tiap-tiap hari" :p hahaha apa boleh buat kakak kau ni gile.Bella rasa kita memang perlu tengok weight scale hari-hari sebabnya itu adalah satu motivation untuk kita.Bila kite tengok makin hari makin naik maknaya usaha kita selama ni berjaya.Ini membuatkan kite lebih semangat!Chaiyokkk

Just nak share cara bella naikkan berat badan




1 comment:

Fatin Days said...

I pun tengah naikkan badan ni. Selalu jogging every weekend. Saje stop jap for 1 month tgk berat naik ke tak..

http://www.fatindays.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...